Slimmer naar kantoor, zonder auto

april 27, 2022

Als duurzame werkgever weten we dat het van essentieel belang is om in te zetten op de gezondheid van onze medewerkers. Daarom promoten we een evenwichtige levensstijl bij alle collega’s, met meer beweging en klimaatbewuste keuzes.

Bij RGF Staffing zetten we dagelijks in op duurzame mobiliteit.  We gaan graag the extra mile om zo veel mogelijk collega’s op de fiets of met het openbaar vervoer naar het werk te laten komen.

Fietsen is niet alleen gezond voor het lichaam, maar ook de ideale ontspanning voor de geest. We stimuleren woon-werkverkeer met de fiets op verschillende manieren, zoals via ons partnership met  Slim naar Antwerpen (SNA).  De voorbije jaren konden we op die manier een SNA Mobilotheek organiseren, wat onze werknemers de mogelijkheid gaf gedurende één maand alternatieve vervoersmiddelen ((E-)fiets of openbaar vervoer) gratis uit te testen.
 Bovendien trekken een aantrekkelijke fietsvergoeding en ons fietsleaseprogramma steeds meer collega’s over de streep.

Daarnaast bieden we het mobiliteitsbudget aan, waarmee bedrijfswagens kunnen worden ingeruild voor o.a. fietsen en openbaar vervoer. Collega’s met een bedrijfswagen kunnen dankzij ons Fleet Flexprogramma hun auto ook combineren met een leasefiets. 

Fietsen is ondertussen erg populair bij RGF Staffing: vorig jaar kwam 40% van onze werknemers minstens sporadisch met de fiets naar het werk, waarvan de helft met een leasefiets. Een groot succes!

RGF Staffing, baanbrekend in werkgeven

Hoe ziet het werken van de toekomst eruit? Een ding is zeker: de werknemer staat centraal. Als baanbrekende werkgever zet RGF Staffing in op mensgericht, hybride werken en een duurzaam mobiliteitsbeleid dat slimmer en groener is. Een innovatiever personeelsbeleid is voor ons elke dag opnieuw een mooie uitdaging. 

Tot 2020 werd er bij RGF Staffing slechts beperkt thuisgewerkt. Corona bracht alles in een stroomversnelling. Vorig jaar deden we daarom een bevraging bij onze werknemers. We vroegen wat voor hen de meerwaarde van thuiswerk is en hoe ze de optimale verhouding met kantoorwerk zagen. Zo konden we op zoek gaan naar de ideale work-life balance.

Vandaag hebben collega’s de mogelijkheid om tot 50% van de werkweek thuis te werken. Zo dringen we files terug en beperken we het woon-werkverkeer tot een minimum. Onze collega’s zijn nog productiever en de werksfeer op kantoor, die blijft!