Werksfeer en mentale gezondheid gaan hand in hand bij RGF Staffing

De blauwe opportunity bridge in ons logo maakt het duidelijk: RGF Staffing wil een brug slaan tussen mensen en mogelijkheden, heden en toekomst, individuen en de samenleving. Mentale gezondheid is daarbij essentieel, want alleen zo krijg je een evenwichtige balans tussen werk en privé. Meer dan ooit zetten we daarom in op onze focusgroepen.

Mens sana in corpore sano

Bij RGF Staffing zijn we er rotsvast van overtuigd dat de juiste initiatieven rond gezondheid en welzijn de betrokkenheid van onze werknemers vergroot. Daarom startten we na de eerste lockdown onze Focusgroep Welzijn op, met veerkracht als centraal element om mentaal welzijn te stimuleren. 

De focusgroep is van en voor alle zusterbedrijven van RGF Staffing en komt tweemaandelijks samen om de acties voor de komende periode te bespreken. Elk bedrijf vaardigt daarbij haar hr-verantwoordelijke af, en ook collega’s van preventie en veiligheid en marketing sluiten aan. Via Yammer, ons interne communicatiekanaal, worden vanuit de focusgroep tips & tricks gegeven aan alle collega’s over hoe je je  mentaal welzijn opkrikt en op peil houdt. 

Vinger aan de pols van mentaal welzijn

Om een nog duidelijker beeld van de mentale gezondheid van onze werknemers te krijgen, stuurden we de welzijnsmonitor van IDEWE uit. Die peilde naar verschillende facetten rond welzijn op het werk. Zodra de resultaten gekend zijn gaan wij met ermee aan de slag, zodat we het welzijn blijven monitoren en optimaliseren. Ook postcorona willen we goed opvolgen hoe het met onze medewerkers gesteld is. 

Collega’s die bewust aan de slag willen om hun mentaal welzijn te versterken, kunnen bij Mindlab terecht. Dit platform werd ontwikkeld door psychologen, en is beschikbaar voor alle collega’s van RGF Staffing. Het is een laagdrempelig kanaal waar je tips over stress, burn-out, mindfulness en meer kan vinden, met mentaal welzijn en balans als centraal thema.

En we hebben ook aandacht voor het gezin van onze werknemers. Het Employee Assistance Program biedt aan alle collega’s en inwonende gezinsleden gratis ondersteuning op zowel psychologisch, juridisch en financieel vlak. 

Bewegen en verbinden

Ook fysiek welzijn staat in de kijker, dit doen we via onze Move2Connect campagne.
Tijdens de lockdown startten we met o.a. beweegchallenges en fotowedstrijden, ook lunch work-outs met Hans Van Alphen en Dominique Monami werden fel gesmaakt. 

Ook nu Corona naar de achtergrond verdwenen is stopt het niet: om onze collega’s tot meer fysieke beweging aan te sporen, hebben we in december 2021 het Vitality Ambassador Program opgesteld. Maar liefst 50 collega’s konden via dit programma genieten van een gepersonaliseerd coachingstraject met als doel deelname aan de Antwerp 10 Miles. En dat doel bereikten we met verve. Onze aftermovie onderaan brengt het mooi in beeld.

Wegens het grote succes starten we de komende werken voor de derde keer een Vitality Ambassador Program op, voor zowel beginnende als ervaren lopers. Iedereen die zijn of haar prestaties naar een hoger niveau wil tillen, is welkom. Doel dit keer: de Port of Antwerp Marathon (Relay) .

De Vitality Ambassadors worden grondig opgevolgd. Ze krijgen begeleiding van twee coaches, een looptest en een lactaatmeting met aangepast trainingsschema.

Achteraf genieten ze van een  gezamenlijke lunch, want ook dát is belangrijk: gezelligheid en sociale cohesie voor gedeelde, positieve moraal!

Heel wat initiatieven, en toch is dit pas het begin. Als baanbrekende werkgever moet je grenzen durven verleggen. We werken alvast verder aan mooie initiatieven voor de toekomst!

Bekijk onze aftermovie van de Antwerp 10 Miles 2022